Bill-it

Bill-it is een app waarmee je een restaurantrekening kan splitten met een groep en kan betalen door middel van Near Field Communication.

Opdracht
Aan ons is gevraagd om een cmd-gerelateerd product te maken en daarin een alternatief verdienmodel te verwerken. Er is gekozen om dit project te benaderen vanuit de hoek van mobile payments.

Eindresultaat
Het eindproduct is prototype van een applicatie die het voor de gebruiker mogelijk maakt om een rekening in een restaurant te betalen, er vanuit gaande dat er één rekening is voor meerdere personen. Het probleem bij een gedeelde rekening is dat iedereen een stukje wil betalen. De één wil contant betalen, de ander wil weer pinnen en er moet altijd één iemand zijn die het hele bedrag kan betalen. Met Bill-it is dit voorbij! De gebruikers betalen allemaal hun eigen stukje aan de hoofdbetaler en deze betaalt het hele bedrag in één keer aan de kassa. Het betalen kan via het opkomende Near Field Communication (Dit werkt zoals je OV-chipkaart).

Golden Dot Award
Bill-it was genomineerd voor een Golden Dot Award voor beste propedeusewerk in 2014!
https://www.cmd-amsterdam.nl/portfolio/bill-it/

Rol binnen het project
Conceptontwikkelaar, Prototype developer, Cameraman, Video editor.

Comments are closed.

Navigate