De Dieren Van Artis

De Dieren Van Artis is een webapplicatie gemaakt voor eerstejaars studenten Communication and Multimedia Design om hun eigen werk op kwaliteit te meten.

Opdracht

De Dieren Van Artis is een betaald project wat ik als extern heb ontwikkeld voor de HvA. De Dieren Van Artis was onderdeel van het eerste project voor eerstejaars studenten Communication and Multimedia Design. Tijdens dit project maakten de eerstejaars in groepen een interactieve toepassing voor een bepaald dier uit Artis met als doel dit dier populairder te maken. Mij was gevraagd om een applicatie te maken om de verandering in populariteit te meten en zo te zien wie het beste werk heeft geleverd.

Eindproduct

De webapplicatie is ingezet om het werk te beoordelen. Dit deden de studenten zelf. De applicatie stuurt iedere student een mail met daarin een persoonlijke link. Deze link leidt  terug naar de applicatie waarop hij een aantal geselecteerde dieren te zien krijgt. Deze moet hij op een ‘tinder’-achtige manier liken of disliken door naar links of rechts te swipen of door op de duimpjes te drukken.

Demo van het stemmen

De Dieren Van Artis werd tijdens dit project twee keer gebruikt. De eerste keer aan het begin om de populariteit van alle dieren te meten, en de tweede keer na de expositie van al het studentenwerk om zo te bepalen welk dier het meest was gestegen in populariteit en welk werk dus het beste was.

De Dieren Van Artis - Uitslagpagina
De Dieren Van Artis – Uitslagpagina
Responsive design

Ruim 800 eerstejaars studenten maakte ieder jaar gebruik van de applicatie. Niet iedereen had hetzelfde device, de een gebruikte een iPhone, de ander een Samsung en ook laptops werden gebruikt. Er is daarom een responsive website gemaakt en is het stemmen op verschillende devices getest zodat dit soepel ging voor iedereen.

Backend

Er is gebruikt gemaakt van een MySQL database. Hierin stonden alle studenten en dieren, en werden alle stemmen opgeslagen en geteld. Hierdoor kon de uitslag met één druk op de knop worden weergegeven.

De webapplicatie had een beveiligd controlepaneel voor de docenten.
Vanuit hier konden zij de studenten een mail sturen met persoonlijke code naar het stemmen, de tussenstand / resultaten bekijken, de stemming openen / sluiten en de resultaten openbaar maken.

De Dieren Van Artis - Adminpagina
De Dieren Van Artis – Adminpagina

Comments are closed.

Navigate